2005-07-16

rubrik

Jag skulle ha stannat och letat upp EM-bollen. Vem har ansvar för att hålla efter de där buskarna egentligen? Man borde göra nåt på hur kommunen missköter allt sånt där nuförtiden. Samma   med fotbollsplanerna som står och förfaller. Inga nät.
  Jag ska bränna ner hela jävla buskaget om ungarna tagit bollen.

Kom igen nu Jenny-ängel. Svara i mobilen.

   Så det blev klart med Olsson till Holland. Landskrona IP blir en säkrare plats.

Jag måste ut till ett apotek. Vad är det med folk som inte har Treo hemma.

2005-07-15

petad!

Har gått runt i lägenheten och sparkat på saker.
  Jag loggade in på min jobbmejl. Hade 236 olästa brev. Det var de från chefen jag var intresserad av. Speciellt ett.
> ...som alla vet kommer X (Gnällspiken alltså) lämna redaktionen efter sommaren. Som väl många redan förstått kommer ****** ta över.
  Jag blev så förbannad att jag kastade fjärrkontrollen i väggen. Så nu är den trasig också.

Pagen!
Hur länge har han vetat detta?

Ett extra mejl till mig: >Jag tänkte länge på Dig men Ledningen var tydlig med att den ville ha en ung person som kan nå nya läsare. Ledningen tror att ****** kommer att passa perfekt i den friare rollen. Det var verkligen ett jättejobbigt beslut för mig att fatta. Nu går jag på semester. Y är kapten på skutan tills...

Det jävla aset. Han har sin nyhetsnäsa djupt i Chefens röv. Det är därför Chefen älskar skiten han skriver.

Vilken perfekt conversation starter detta kan bli när vi äter middag med Per och hans nya i kväll.
-Hej. Jag har just blivit blåst på ett drömjobb av en nolla. Jag hade redan beställt nya visitkort. Vilken är den värsta dagen i Era liv?

Sara. Vafan ska jag säga?

Chefen svarar inte. Han sitter väl redan på ett plan till N.Y. och skrattar åt mig.

2005-07-14

sommartankar, blandade

Plötsligt spenderas det miljoner i massor på spelare. Inte bara gamla storstjärnor som ingen sett spela på flera år utan några riktiga fotbollspelare också!
  Även Sundsvall tätar i leden. Ö-vik är ju Ö-vik (även om de inte vill kallas det) men alla som sett gamla svartvita filmer på TV när Friska Viljor tränar backhoppning förstår att den klubben inte fostrar veklingar.

Är nöjd med min solbränna. Skaffade ett snyggt linne igår. Sara höjde ett smalt ögonbryn. Det är kul med kläder.
  I morgon ska vi på middag på nåt italienskt ställe på Östermalm.

Märker att jag är sugen på att börja jobba igen. Har svårt att hålla de rena jobbgrejerna borta ur bloggen. Polo har messat och sagt att det har kommit nyheter. Det borde betyda goda nyheter!

Har messat fram en träff med J på lördag kväll. >Reggaecafét? >Hemma hos dig? >Kulturhusets takterrass? >Hotellbar? >Riche? >nej för helvete. vi hörs? >OK

Pressmeddelandet från Gif beskriver Backman som en "allroundspelare" med "spetskompetens". Det kanske bara är jag, men det är något med de orden tillsammans.

Om Sara och Jenny skulle råka träffas av någon neutral anledning skulle de nog bli goda vänner. De skulle bilda ett strålande anfallspar.
  Jenny gillar samma slags oliver som Sara och hatar samma hundar.

2005-07-13

om mänsklighetens framtid

Pratade med en av Saras kompisar (kul kille!) om vilket lag vi skulle ta ut i en match om mänsklighetens framtid mot varelser från en annan planet.
  Framförallt, hur skulle laget spela? Man vill ju inte vinna en sådan match på grisfotboll. "En seger för mänskligheten men en förlust för Fotbollen." Så vill man ju inte gå till historien. Samtidigt vill man INTE förlora med 2-3 och låta mänskligheten gå under. Vad säger man på presskonferensen då?
-Naej, vi ville ge publiken valuta för pengarna, men det här rymdgräset gynnar inte vår typ av fotboll.
  Saras kompis var inne på fegspel men sen kom han att tänka på hur mycket man skulle kunna ta betalt för reklamspotarna i TV. Då fick han något religiöst i blicken.

Gick en promenad med J. Hon frågade om hon var ute och gick med Hård eller med mig.
  Jag tror jag förstod vad hon menade, men sen, när vi kysstes, kände jag att det kunde kvitta.

mejl från Hård

Mats Hård mejlade mig! Han bor i Laxå, citerar MAD och har ett eget företag, MH Teknik. Han skriver att det kändes intressant att se sitt namn Efterlyst i tidningen i jättebokstäver. Sen bjuder han in mig på en kopp kaffe.
-Tack Mats, jag ringer innan så du hinner sätta på java. Jag tar med fika.

Den andre Mats Hård skulle bara veta hur det är att Vara en bloggande dubbelagent punktmarkerad av sina egna lagkamrater. Ständigt beredd att göra en tittfint eller dragning.

2005-07-12

uppförsbacke

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: En fotbollsmatch varar i 90 minuter + stopptid eller tills domaren blåser.
  Eller tills vi tappat poäng.
  Är det något man lärt sig är det att inte man inte kan ta ut segern i förskott. Ändå gör man samma tabbe igen och igen och igen.

Gick raka vägen ut på stan efter matchen för att komma ikapp mitt gäng. Geografiskt och promillemässigt.
  Man kommer dock aldrig ikapp. Man kommer förbi, och sen trillar man ner på andra sidan och där hamnade jag snart i en hög tillsammans med förlusten (jo, det var en förlust).
  Telefonen surrade som en geting mot en glasruta. Alla verkade vilja jävlas eller kommentera matchen. Det gjorde att jag kunde luta mig mot en sval vit vägg och messa med Jenny när jag ville utan att någon höjde ett ögonbryn. Sen Fever Pitch kom på film är det ingen som misstänker någonting längre.


Det vilar en förbannelse över årets säsong. Det verkar inte spela någon roll hur många gånger han skickar upp bollen i år, Sundfors. Bolljäveln rullar ändå tillbaka in i det egna målet igen.
"Fredrik Sisyfos". Någon smartskalle föreslog det igår. Möjligen som en rubbe i Chalmers tidning. "Sundsvalls förbannelse" är bättre.

Ett mejl från "Isprinsessan" skickat 00.49 i natt fick mina trötta ögon att vattnas nu på morgonen:
Jag hatar att vi fick förhoppningen om att kunna vinna, jag hatar att Tobias Eriksson var grym på planen, jag hatar att jag inte är född i Stockholm istället, kunna vända kappan efter vinden. Det skulle inte tära på ens själ.
  Från målet fram till alnöbron satt vi helt tysta i bilen, jag och pappa. "Fördjävligt att vi alltid kämpar uppför" löd orden ifrån honom. Tårarna brände bakom ögonlocken, jag är känslig när det kommer till idrott.
  Jag överdriver inte när jag säger att alla på IP dog en aning inombords efter matchen. Den var ju våran.


Kommentarer överflödiga.

2005-07-11

Gif-Dif 1-1

Nåt så mycket jävelskap.

inför match

Om jag var konspiratorisk skulle jag tro att herrar Lagrell o.co. lagt in dagens match mitt i sommaruppehållet bara för att få full fokus på hur serieledaren gör slut på jumbolaget. En orm som samlar sig till hugg mot ett byte. Ett drama i två akter.
  Men det skulle inte vara ett drama om inte bytesdjuret ibland vann matchen. Och så länge inte Gif håller med om rollfördelningen lever hoppet. Med en timme till kick off är allt möjligt.

Blandade känslor att åka tillbaka till Stockholm. Sara och jag har haft fina dagar. Allt blir enklare när man faktiskt träffas och det har sin barnsliga charm att smyga ut och ha sex eller att passa på när föräldrarna är borta.
  Men man klarar bara så mycket diftonger och bjäröpotatis.


sms från J: "Lycka till!"
svar: "Ja, ni behöver väl hjälp i toppen."
J: "Jag försökte vara juste. Det är NI som behöver hjälp."
-När folk börjar tycka synd om en är det illa ställt.

Om Gif vinner...

... ikväll passerar de Frölunda i den Allsvenska maratontabellen även om man räknar 3 poäng för seger. Det är helt oviktigt jämfört med att klättra över kvalstrecket.

Har dåligt samvete för gårdagens bad-text. Den hade inget med fotboll att göra.

Diskuterade underhållningsidrotter och skattelättnader med Saras pappas golfkamrat. Han är för alla skattelättnader.
  Han tyckte Helsingborg skulle flagga ut. Flytta administrationen och delar av verksamheten till Danmark och ta en process i EG-domstolen om att få spela kvar i Allsvenskan. Bli ett prejudicerande fall. Han är galen.

"Underhållningsidrotter" är ju ett utslitet ord, men är det något Underhållande med det som kommer hända på Idrottsparken ikväll?
  Jag har svårt att se vilken gratismat som skulle locka dit Runar och Dr. Alban.

två dumskallar

En nackdel med att åka tillbaka till Stockholm är att man riskerar folk som kommer fram och ska jävlas.
  Det hände två gånger veckan före semestern.

Person ett satt på Indigo och såg ut som Charlie George plus moppemustasch minus muskler (läs: "kompis till J"). Hans tes var att jag och alla sportjournalister var köpta.
-Sportsidorna är den kommersialiserade idrottens programblad, lyckades han formulera. Du är bara där för att sälja produkten Svensk Fotboll. För om du inte gör det, har du inget jobb kvar.
  Jag satte in en hård verbal tackling med rakt ben. Det blev fult. Killen gick därifrån och Jenny såg besviken ut.
  Som Jenny sa brukar jag säga nåt liknande om både hennes tidning och om Chefen när han kommer med "idéer". Men den här killen hade ju varken bevakat div 2-fotboll från ett mygghål i Västmanland eller försökt muta sig till intervjuer med italienska superstjärnor via bakdörrar. Han var ju fortfarande ren under naglarna och blöt bakom öronen. Det sa jag till honom också.
  Jenny berättade sen att han sökt sommarjobb och vik. på alla sportredaktioner och inte ens fått svar. Han var tydligen begåvad.
-Då kan han väl bli poet, sa jag. Begåvning är bara en belastning i denna branchen.

Person två var duktigt rubbad. En ur den där flocken som drar runt med fula, löjliga märkeskläder och läser The Football Factory som en bibel. En sån där som brukar kallas för "en vanlig man med ett bra jobb".
  Jag vet inte om det var att jag var nykter eller vad det kan ha varit, men jag kände att nu räcker det.

Detta blir för långt för en blogg. Lägger resten här.

2005-07-10

flyt

Oscar kör saltbil genom öppna sår genom att mejla och diskutera vilka lag som nått framgång med systemet 4-2-3-1? Tydligen var det ämnet för hans och hans farsas samtal på Idrottsparken i Norrköping häromdagen.
  Jag har bara två saker att säga:
1. Att addera 4+2+3+1 och få det till 10 klarar alla fotbollspelare. Samma med 4-4-2 eller 3-5-2. För att få de där siffrorna att bli 11 eller 12 krävs mer än matematik. Ibland lyckas det. Ibland blir det inte ens 7. Resten av analyserna spar jag till spalterna och spritglasen.
2. Far och son jämför Real Madrids, Argentinas och Sundsvalls laguppställningar. På gräsmattan nedanför får Gif stryk av Norrköping i en släpande match i Svenska Cupen. Det är vackert och grymt.

Efter några dagar utanför stan blir allt enklare. Man slipper gå med ryggen mot väggen. Slipper gömma sig bakom tidningar när jobbiga kollegor går förbi på café. Slipper alla ändlösa sms-diskussioner om var man ska köpa sin öl denna veckan.
  Dessutom slipper man folk som bryr sig om bloggar, vilket kan vara skönt. Saras mamma trodde blog var något i sjökortet tills Sara förklarade att det var "ett nytt sätt för nördar att slippa skaffa sig ett liv."
  Sara har verkligen tagit semester. Hon är söt utan head set.

Vi badade igår när solen gått ned. Jag flöt omkring och kollade på himlen. Tårna, lite av snoppen och ansiktet stack upp. Resten var nere i det varma ytvattnet. Det var förmodligen inte vackert, men ingen kollade.
  Jag tänkte på henne och mig, på fotbollen och på allt. Tänk om Sara plötsligt sjönk. Om en vilsen späckhuggare kom och tog henne. Plötsligt var hon bara borta och jag hade inget med det att göra. Vad skulle hända? Jag skulle förstås bli otroligt ledsen. Och hennes föräldrar. De skulle bli förkrossade. Men jag skulle inte kunna göra något. Det kommer späckhuggare ibland. Jag skulle givetvis försöka rädda henne och kanske bli skadad, förlora en del blod och få ett ärr för alltid. Vi skulle leta efter hennes kropp utan resultat. Först några dagar senare skulle någon del av hennes vältränade kropp flyta iland.
  Vi skulle ha en utomhusbegravning och jag skulle hålla om hennes mamma. Det skulle ta år att komma över. Under tiden skulle kollegor ställa upp för mig. Jag skulle givetvis ringa in historien själv till tidningen och se till att ingen jävla lallare fick tala med Saras föräldrar.
  Jenny skulle finnas där vid min sida när jag började om för att bygga ett nytt liv.
  Sara avbröt mina tankar just när de började bli obehagliga med att fråga vad jag tänkte på.
-Finns det späckhuggare här? frågade jag.
-Nej, sa hon, men det finns maneter.
  Vi trampade vatten mittemot varandra.
-Vad skulle du göra om jag blev tagen av en haj? frågade jag.
-Försäkra mig om filmrättigheterna och hitta en ny kille såklart, svarade hon och simmade in till land.
  Det var kanske lika bra.


3. Cupen betyder för övrigt ingenting. För de som inte vinner.

2005-07-09

sms och golf

Lite ojuste av Jenny att spela små stickare på sms under min semester:
>Lycka till bland hästarna i Falsterbo. Kanske ska du bli Hästpolo-reporter?<
Svar: ha ha ha
>Litmanen till oss. Gazza till er? puss J<
Svar: väx upp för fan.
>Solar i Tanto. Apvarmt. På samma plats där du sträckte ljumsken när du skulle visa din Negrete-kick...<
Svar: Lite för många bilder på en gång. Solningen hade räckt, tack. Men bollen satt i alla fall!

Saras pappa brukar växla mellan att vilja förnedra mig i tennis och golf. I år är det golf. Jag föredrar det.
  Han gav mig en låda Titleist med hans företagsnamn på.
-En gåva kräver ju ingen motprestation, sa han och syftade på mitt spel.
  Det verkar vara sommarens kommentar på företagsgolfer i landet. Det låter som Pirayaklubben.

2005-07-08

Saras mamma...

...berättade om sin väninna som var mycket irriterad över alla Range Rovers som förstörde utsikten på parkeringen framför Hamnkrogen i Torekov där vi åt pecorinogratinerad laxbit med saffransbräserad fänkål.

Kan bara hålla med. Tacka vet jag låga jaguarer och porschar som inte skymmer mig för folk som går förbi...

Konsten att förlora -praktik 13

Optimism
Typ av förluster: alla
Psykologisk mekanism: bortträngning
Beskrivning: Det finns tankar vi inte tänker, eller som är så obehagliga att vi blir ångestfyllda. De kan vara så kaotiska att man inte törs se vart de leder. De kan tillexempel handla om döden, eller att åka ur serien.
  Vissa reagerar genom tränga bort dessa tankar. Hjärnan stänger helt enkelt av TVn när bilderna av superettan eller senaste förlusten dyker upp. Istället pekar man på småsaker som tyder på motsatsen. Mentala coacher brukar kalla det för att skapa "positiva bilder".
  Denna typ av bortträngning heter optimism. Den är lätt att genomskåda.
  För det mesta är den ofarlig, men när den sprider sig till klubbledningen är det fara å färde.
Typiska citat:
-Vi har en trupp som ska kunna kämpa om guldet.
-Vi har stolpe ut för tillfället, men det kan vända snabbt.
-Malmö kan inte åka ur.

Hela listan

2005-07-07

vid radiosporten efter ett par öl

Sara hör direkt när jag har mamma i telefon:
- Nej, mamma, jag kommer inte upp till Gatufesten i år.
- Jag har sagt det.
- Du behöver inte skicka den, jag läste Sundsvalls Tidning på nätet. Det var väl roligt att de skrev om honom även om det inte var någon fantastisk artikel.
- Jag var ju uppe i våras. Jag kommer i augusti.
- Roligt. Sköt om dig. Hälsa Anita.

Jag tänker inte åka till Gatufesten. Jag orkar inte med den där hemvändargrejen. Alla städer har en sådan fest. Då alla ska träffas. Samma visa i Gävle och Piteå.
  Precis som att alla städer nu bygger hus vid vattnet som ska locka folk med pengar. Hammarby, Landskrona eller Sundsvall. Var sin hamn, var sitt bottenlag, var sitt nybygge vid vattnet.
  "Sundsvalls nya stadsdel" ska locka investerare. Lite glas och nya fasader. Men samma hav och samma stenstad. Vem försöker de lura? Samtidigt tar de bort 200 jobb på Anitas bruk.

I Båstad däremot där tittar ingen nedåt i tabellen. Satan. Jag hade glömt hur de där familjerna ser ut när de studsar ut ur sina stadsjeepar. Pappa i shorts med kostymbälte och seglarskor, barnen med tennisracketar lika stora som de själva. Mamma har knickers och storasyster ser ut som Madeleine.

Stod igår och snackade med en av tidningens sport/nöjesreportrar när jag hörde ett skrik bakom mig.
-Hallåååå dääär!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Fick en känsla av twilight zone, men det var hon. Blev tvungen att presentera henne som "Anne-Louise eller nåt" för Sara. Det lät sådär.
  Visade sig att hon hade pluggat i Båstad. Nu jagade hon kändisar, antar jag.


Kom igen nu Gif. Vinn åtminstone i cupen och få lite självförtroende.
-Norrköping förresten, som de spelar borde det byggas utav helvete vid Motala ström.

brev till sexologen

Om det inte bara var kvinnor som svarade på sexbrev i alla dagstidningar skulle jag kunna tänka mig ett extraknäck.

Hej Mats! Jag tycker om att få pisk när jag har sex med min kille. Han säger att det är ok, men jag är inte säker på att han gillar att slå mig. Vad ska jag göra? Anna."
Bästa Anna.
Det gör ont att spela fotboll ibland. Man måste smälla på och vara beredd att själv ta en smäll. Men du och din kille måste anpassa spelet efter den spelartrupp ni har .

Hej Mats! Min tjej pratar alltid om att gifta sig eller att skaffa hund eller hus. Jag säger att vi har det bra som vi har det och jag har inga planer på att lämna henne men hon verkar inte nöjd. Vad ska jag göra? Gurra
Hej Gurra.
Förr i världen var livslånga förbindelser regel men efter Bosman finns det inget som heter för evigt.
  Klubbarna vill gärna skydda sig genom att skriva långa kontrakt. Det räcker inte alltid att alltid visa god vilja på träning och match. Pejla stämningen i klubben. Är hon som Djurgården, sätter dig i frysboxen om du inte skriver på? Du bör också fundera på varför du är rädd att skriva på, förutom hundbajspåsarna eller priset på villaolja.

Hej Mats!
Jag och min sambo har varit tillsammans i fem år. Det har varit lite upp och ner och båda jobbar mycket men jag tycker vi har det mest bra. På sista tiden har han betett sig underligt. Han sitter mycket vid datorn. Ibland tror jag att han har en annan. Vad ska jag göra? Jag vill inte förlora honom. Tjej, Stockholm.

Bästa Tjej, Stockholm.
Dålig inställning kan bero på flera saker. Är han missnöjd med sin roll? Hur funkar kommunikationen med tränaren? Vill han byta klubb? Fem år är en lång tid. Kanske vill han tjäna sina sista stora pengar ute i Europa?
  Antingen bänkar du honom ett par matcher eller så låter du honom spela sig i form. Vill du förlänga kontraktet med honom måste han få förtroende och få spela på rätt position.
  Att låna ut spelare till andra klubbar är ett vågspel. Ibland kommer de tillbaka med ny energi, ibland kommer de inte tillbaka alls.

sista bullen

När nöden är som störst är hjälpen som närmast. Igår kom den från Gävles backar.
  Det handlar om att se till att få den sista torra kanelbullen. Eller i alla fall se till att inte brorsan tar den.

Jag är för bra för att glädjas över en deprimerande skräpmatch på en plastmatta i Gävle. Jag borde vara för bra för det. Jag förtjänar att bry mig mest om lag av Juventus eller Barcelonas kaliber.

2005-07-06

tre mejl

Henrik skriver att han för första gången lämnat IP FÖRE slutsignalen i matchen mot Kalmar. Superettan here we come, skriver han.
-Ja, du Henrik. Jag vet hur du känner dig. Hörde du tuppen gala tre gånger när du gick?
  Det är lika bra att stanna tills domaren blåser. Du kommer över förlusten, men aldrig ditt eget svek.


Kaj undrar varför journalister skriver extra på sin fritid. Själv arbetar han med hemlösa och gör "inte ett smack" för dem på sin lediga tid, skriver han.
-För vi sover inte på nätterna, Kaj. Rader som: "You threw the bums a dime in your prime, didn´t you?" håller oss vakna.

Marcus från Göteborg skriver att han saknar den tid då han inte fattade fotboll utan hade lika kul oavsett det var vinst eller förlust. Nu är man bara nervös, skriver han, och förluster gör fysiskt ont.
-Men i bottenträsket är inte heller segrarna glädjefyllda. De är mer som samlag. Ett kort rus och sedan lättnad. Därefter tomhet.

2005-07-05

polo

Polo påstår att hans mobiltelefon gick ut i PA-anläggningen på Borås Arena igår i underhållningen före match.
  Är det sant är det ju livsfarligt. Ens privata samtal går ut till 17 000 personer. Plus alla kollegor. Polo tyckte det var kul men fick flytta på sig.
  Däremot var han förbannad över att han fick betala mer för sin pyttipanna än Lennart Ekdahl. Trots att han fick en mindre portion. Jag förstår honom fullkomligt. Det fjäskas för mycket för TV.

Funderar på att färga håret.

semesterfotboll

Känns som hela landet tagit semester. Senaste matcherna har varit trötta. Många bortslagna passningar. Det är som om vissa tror att det man gör i juli inte räknas. "Det var en semesterflirt." "Den matchen räknas väl inte, det var ju varmt."

Ena tidningen kör "Så är vi otrogna" andra kör "Så håller kärleken under semestern". Jävligt bra. Det där kan vi gå runt på länge.
Fem tips:
 Gör saker på var sitt håll: -det är ju det vi alltid gör
 Stäng av mobiltelefonen -uteslutet, den är ju en luftslang till ytan
 Ha inte så höga förväntningar: -vem talar de till? Vi ligger ju redan sist.
 Hitta på nya aktiviteter: -vad? minigolf, grillning och gruppsex på husvagnscampingen? Knappast, här ska kollas hus och drickas kalla drinkar.
 Drick inte för mycket alkohol: -lätt att säga men det är en svår balansgång.

2005-07-04

Vi hatar när våra vänner lyckas...

Alla är till salu, bara priset är det rätta. Det är inte det som suger. Det är att någon plötsligt vänder blicken och börjar titta uppåt i tabellen.

Sara brukar prata om mitt "påklistrade rättvisepatos". Hade hon varit här hade hon frågat mig hur många sekunder jag hade tvekat om Jag fick bestämma att Svenssons skulle hamna i Gif. Svaret hade varit 0.0 sekund. Det vet hon.

gott och blandat

Polo har gått in i hundvalpsläge igen. Han vädrar spelarrykten i varje buske och han jagar varje spår med samma energi. Han ringer till mig och är upphetsad.
  Det ringer lika mycket i min mobil, men jag viftar inte lika fort på svansen.
  Pagen, den dumme jäveln, har haft semester och låtit oss andra hämta nyheter med håv.

Hört på läktaren av sarkastisk skånsk klubbchef:
-Om du ber en spelare att dra åt helvete idag så föreslår hans agent att han kan få artistskatt om han bor där.

Pratade med Sara på väg till Skåne. Lät hon misstänksam när hon undrade vad jag gjorde eller är jag bara paranoid? Snart börjar tennisen i Båstad.

Den där nya tjejen visar framfötterna. Förresten påstår hon att hon varit på tidningen i tre år. Ofattbart.
  Polo viftar även på svansen för henne. Och alla andra tjejer. Men han gör det åtminstone snyggt. Anders som hämtat sig från sin vitryska farsot är bedrövlig att se. Han rusar in som Kim Källström i närkamperna.

Och jäveln med största plånboken kommer just nu från Borås. Där väljer de årgångsviner. Alla andra får leta på 60-kronorshyllorna.
  På vissa sätt suger det.

2005-07-03

Det är nåt med...

... de mindre allsvenska städerna i Sverige. Du kommer i bil eller kliver av ett tåg. Kanske checkar du in på ett hotellrum? Du går ner på en gata som kan heta Storgatan, Artillerigatan eller Lilla Torg. Du ringer en kompis på lokaltidningen:
-Pizzerian på torget är bra om du gillar stora.
  Genom centrum rinner en fin å med kundvagnar i. I utkanten ligger en sliten men charmig fotbollsarena. Folk går dit. Spelet haltar. Men det är varmt och hemmaklacken har några smarta ramsor på kul dialekt.

Och en ljummen sommarkväll när staden är solbränd och sitter på uteserveringarna och flirtar kan den lura dig att tro att du vill stanna kvar. Du vill flytta dit och utgöra en del av nåt. Bli den som kan allt om laget och skriver jubileumsboken. En profil.

Men du har levt i en sådan stad i mer än halva ditt liv. Du vet vad som händer när säsongen är slut. När du vaknar morgonen efter åker du vidare.

Konsten att förlora -praktik 12

Nostalgi
Typ av förluster: den förra veckan och den nästa vecka
Psykologisk mekanism: klyvning (regression)
Beskrivning: Det var bättre förr.
  Förr kan betyda allt från 1958 fram till för två år sedan. Bättre kan betyda allt fån SM-guld till "inte så illa som nu i alla fall." Det kan syfta på ditt lag, passningsspelet, Fotbollen, gräset, ekonomin, din relation, passformen på jeans.
  Egentligen behöver man inte förklara mer. Det går att räkna upp hur mycket som helst. Förr var en stor stark större och tipsextra sände engelsk fotboll varje lördag. Förr var shortsen kortare och polisongerna längre. Förr var korvarna smala och kokta. Kevin Keegans hår var tjockt och svart.
  Att gräva ner sig i tipsextraromantik eller VM-historia kan påminna om statistik men skillnaden är stor: Statistikern håller sig till fakta. Nostalgikern talar om en förlorad känsla han eller hon tycker sig minnas .
  Känslan av att nästa seger bara var 90 minuter bort, att klubblojaliteten var större före Bosman, att det aldrig var gräl de första åren.
  Att världen var en gräsplan där du kunde springa dig till alla dina mål.

Hela listan

2005-07-02

en vanlig tjej

Bläddrade i Calcio Italia på WC. I en notis säger Vieri: " jag vill ha en vanlig tjej, som tjejen i huset bredvid. Min idealtjej /.../ behöver inte vara en skönhet".
  Jag undrar varför de säger sånt där? Är det någon som tror på att han vill ha en singelmamma från Milanos förorter med ålder och BMI över 30?

"Det skulle vara lika falskt som att Vieri inte vill ha ännu en fotomodell"-listan.
(även kallad: "Vem försöker du lura?"-listan eller "Vilka är sanna och vilka är påhittade?"-listan.)

1. Zlatan: "Jag vill ha en bil som är säker, praktisk och prisvärd. Gärna en begagnad Volvo."
2. Allsvensk klubbledare i krislag: "Ett år i superettan kan tillochmed vara nyttigt. Se på Malmö och Djurgården."
3. Ancelotti: "Jag sa till grabbarna efter CL-finalen att de ska vara stolta. Första halvlek var jättebra."
4. Sportreporter: "Vi ska bara ta en öl."
5. Klubbkassör: "En gåva kräver ingen motprestation."
6. Sportreporter: "Skönt att J. och jag kan umgås som kompisar."

2005-07-01

IFK

När jag skrev att de behövde en fuktkonsult i Göteborg menade jag vädret. Jenny föreslog att det kunde tolkas som att det var mögligt i IFKs affärer.
  Hon tänker för mycket ibland den tjejen. Jag tycker att hon borde ringa Mats Persson istället och ställa två frågor:
1. Hur mycket får Martin Ulander av IFK ?
2. Hur mycket FÅR Martin Ulander av IFK?

Och det där med huset. Under en timme ledde jag matchen. Sen åkte jag på två snabba baklängesmål.
  Känns som jag möter ett bättre lag. Att maska funkar inte längre.

Yngvesson till Landskrona

En sen eftersläng från Petter ? Hans IT-firma är säkert med och sponsrar affären.

Rapporter säger annars att Liza Yngvesson ska vara på väg mot en bra säsong i Norrettan.

saras farsa i telefon

Saras far saknar tajming. Han ringde och meddelade att han hade haft rätt. Hans extra fuktkonsult hittade mögel. Tydligen måste de riva upp två golv och vädra och sen gräva runt huset.
-Jag vet en firma som kan göra det där, men äppelträden står för nära. Han kommer inte åt med skopan, sa han.
  Å fan tänkte jag. Äntligen kan jag få kontroll på den här affären.

I det ögonblicket ringer en klubbledare tillbaka på andra telefonen. Jag ber Saras farsa att vänta lite eller ringa senare.
-Nej. Jag är på båten, säger han. Vi ska gå till Anholt. Jag har dålig täckning där.
  Klubbledaren är på väg till ett möte och har något att säga, jag vill inte missa det.
-Vill du flytta träden vet jag vem du ska prata med, säger Saras farsa från sittbrunnen på sin Hallberg-Rassy.
  Som om JAG hade något inflytande över det här husköpet längre!
  Jag ber klubbledaren dröja lite och frågar Saras farsa vad han tycker. Äntligen säger han något jag kan förstå. Han tycker vi ska avbryta köpet och leta efter ett annat objekt. Jag säger att jag håller med, lägger på och återgår till klubbledaren. Han låter som om han aldrig hört talas om spelaren jag frågar om. När samtalet är över står det: " -Alla är till salu om priset är rätt. -Vi har inget hört. -Inget är klart. -Blaha blaha" på mitt block. Jag konstaterar att övergången är klar.

Sara blev ledsen såklart. Men en timme senare ringde hon tillbaka. Hennes farsa har gjort som jag sa. Han har bokat visningar på två nya hus.
  Han känner mäklaren.

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.