2005-07-03

Det är nåt med...

... de mindre allsvenska städerna i Sverige. Du kommer i bil eller kliver av ett tåg. Kanske checkar du in på ett hotellrum? Du går ner på en gata som kan heta Storgatan, Artillerigatan eller Lilla Torg. Du ringer en kompis på lokaltidningen:
-Pizzerian på torget är bra om du gillar stora.
  Genom centrum rinner en fin å med kundvagnar i. I utkanten ligger en sliten men charmig fotbollsarena. Folk går dit. Spelet haltar. Men det är varmt och hemmaklacken har några smarta ramsor på kul dialekt.

Och en ljummen sommarkväll när staden är solbränd och sitter på uteserveringarna och flirtar kan den lura dig att tro att du vill stanna kvar. Du vill flytta dit och utgöra en del av nåt. Bli den som kan allt om laget och skriver jubileumsboken. En profil.

Men du har levt i en sådan stad i mer än halva ditt liv. Du vet vad som händer när säsongen är slut. När du vaknar morgonen efter åker du vidare.

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.