2005-10-04

mål

mål i fotboll fördelar sig ojämnt över följande grupper:
  1. våra mål
  2. deras.
1.
Du kan sitta på den gröna plaststolen och frysa en sen, kall höstkväll och tänka att det hade varit skönare att ta en simtur i Ljungan istället för att gå på match. Du tittar upp på klockan på Gustav Adolfs och Guds bruna tegeltorn. Snart ska den slå för både matchen och dig.
    — Tiden rinner ”mellan mina händer”, tänker du, och funderar på för hur länge sen sundsvallsbandet som sjöng den låten egentligen slutade spela. Vart tog de vägen? Vart tog allt vägen? Hur gammal är du egentligen jämfört med spelarna på planen? Och du funderar på om inte ditt lag också slutat spela för länge sen, och om inte du borde lagt av med det här och jobbat över för att få klart den där budgeten istället.
   Då.
   Skott.
   Bolljäveln är i nät.
   Mål.
   !
   Du reser dig. Från magen stiger en kraft upp genom din kropp. Allt du vet om är bollen där i motståndarmålet. Domaren pekar på mittpunkten. Målvakten skäller på sina backar och ditt lag som samlas till en levande hög av reklam för lokala företag.
   Du finns ingen annanstans och Gud och hans klocka kan ta sig i arslet för hör görs det mål. Här vinns det matcher, serru!
   Det där skriket som steg ur bröstkorgen har lämnat en värme som trotsar vinden från havet. När du sätter dig i bilen och åker hem vet du att det var värt det.

2.
skitmål

När tabellen räknas ihop subtraheras deras mål från våra. Resultatet kallas för en katastrof.

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.