2008-03-21

Grönland Tretton fel, del 2

Hörde att Grönland (det låter som en norsk mittback) såg fördelar med att isen kring polerna smälter. De hoppas hitta olja.
      Toppen. Då kan de elda upp den så isen smälter ännu mer. Och då kanske de kan borra upp ny olja?
      Är inte det ett stiligt självmål? Vem var det som sa att civilisationen ständigt hittar nya sätt att dribbla bort sig själv”?
      Ingen tror jag. Det är dags nu:
”Civilisationen hittar ständigt nya sätt att dribbla bort sig själv” M Hård.

Det leder oss in på följande:
Tretton fel - konsten att förlora pengar.
Del 2. Låna till förluster

Du har satt halva lönen på att Giffarna ska släppa in färre än sex mål i en avgörande match på bortaplan. Det känns som ett säkert kort. Du har inga höga odds, men du har lastat in en rejäl slant. Sen sitter du framför text-tv och ser målen trilla in. Du stänger av teven och sätter på den igen, men resultatet är det samma och plötsligt kan du inte betala hyran.
      Det kan var pinsamt.
      Vad du måste göra då är att snabbt sätta resten av lönen på spel för att vinna tillbaka pengarna. Det är efter att det också gått åt helvete som du måste låna pengar. Och det är då, med tio tusen lånade kronor i handen, som förloraren i dig kommer fram.
”Varför betala en hög ränta på de där pengarna? Ikväll är det derby i Milano. Ett bolag i England ger 3,10 på Milanseger. Och du vet att Zlatan är skadad. Du kan spela för en tredjedel.
      Nästa dag tar du ett nytt lån. Och nu börjar du bli rädd för den där förloraren och rädsla är förlorarens bästa vän. Han säger det du vet: ”Det bästa sättet att bli av med mig är att vinna. Det är det enda sättet. Det kan gå fort.”

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.