2008-04-11

AIK-GIF Sundsvall 1-0 (1-0)

1-0 Lucas Valdemarin (26). Varningar, AIK: Walid Atta, Daniel Mendes, Nils-Eric Johansson,
GIF Sundsvall: Hannes Sigurdsson. Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Analys: AIK:s måltorka är över. 581 allsvenska minuter efter det senaste AIK-målet satte Lucas Valdemarin bollen i mål på Råsunda. Ledningsmålet i första halvlek gav hemmalaget självförtroende, men några fler mål skulle det inte bli. Båda lagen skapade ett flertal heta chanser i andra halvlek, bland annat hade Daniel Mendes ett jätteläge på 2-0 i slutminuten, men GIF Sundsvall-målvakten Fredrik Sundfors kunde peta ut bollen. AIK fick med sig sin första seger för säsongen, medan GIF Sundsvall fick lämna Stockholm med ännu en förlust. GIF Sundsvall är hittills poänglösa i tabellen.

Kommentar: Nu är det inte bra. Nu är det inte bra. Nu är det inte bra. Nu är det inte bra.
Jag skriver detta hemifrån. Har inte sovit en sekund natt. Det handlar inte om fotboll längre. Det handlar om, ja, du vet: pengar.
Gick till bankomaten efter matchen. Fick inte ut en krona. Provade en annan inne på Solna Centrum: samma sak. Ringde Blomman. Han meddelade resultatet.
Åkte hem, satte på datorn, gick in på min Internetbank och stirrade på siffran.