2008-04-05

GIF mot resten

Det är knappast en slump att Giffarna lottats mot Helsingborg i premiären, Hammarby i deras hemmapremiär och sen AIK på Råsunda. Någon vill trycka till truten på dem. Men frågan som jag låg och tänkte på i natt när jag kom hem från Riche är om inte 9,75 för Giffarna är några tiondelar för högt borta på Söderstadion på måndag.

Får man spela mot sitt eget lag eller ska man spela för? Det finns lika många svar som det finns förlorare. Nej, förresten. Det finns bara tre: alltid spela för, alltid spela mot, växla.

Nio komma sjuttifem. Någon måste ha räknat fel eller så ligger vi taskigt till. Men ändå. Så dåliga som Hammarby var senast. Så urusla som Giffarna var. Detta är ett problem: Bajens dåliga spel talar emot dem. Giffarnas dåliga spel talar för dem. Så tänker bara personer som spelar med hjärtat. Vi har ett namn för dem - det 13e könet du vet - förlorare.

1 Comments:

Blogger Pat said...

Känslan av 9,75 gånger pengarna och tre poäng till Giffarna måste vara oslagbar. Vid en förlust är allt ändå som vanligt, så vad finns det att förlora egentligen?

2:08 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.