2008-05-13

tre till

GIF Sundsvall-Halmstad 2-1 (1–0)

Fakta: 1–0 Tobias Eriksson (19), 1–1 Anselmo (53), 2–1 Tobias Eriksson (74). Varning, Gif Sundsvall: Hannes Sigurdsson, Erkan Saglik. Halmstad: Martin Fribrock, Tomas Zvirgzdauskas. Domare: Stefan Johannesson, Stocksund. Publik: 4 519

Analys: GIF Sundsvall kämpade till sig ledningsmålet mot ett passivt Halmstad i en mycket blek första halvlek. När Halmstads främste målskytt brassen Anselmo prickade in sitt femte allsvenska mål åtta minuter in på andra halvlek tände matchen till och publiken fick plötsligt uppleva en intensiv tillställning där båda lagen satsade offensivt i jakten på ett ledningsmål. Den store matchvinnaren blev GIF Sundsvalls Tobias Eriksson när han prickade in sitt andra mål i matchen och några minuter senare agerade han räddande ängel i GIF Sundsvalls målområde när han nickade bort en boll på mållinjen.

Kommentar, Mats Hård: En lång säsongs färd mot botten har tagit paus. Första ronden är avklarad och vi ligger näst sist. Men vi fick in sista smällen! Om det samlade näringslivet i Västernorrland går all in kanske vi har råd att köpa en överårig makedonier, eller en halt brasse. Det är bara att hålla tummarna.

Sundsvall (4–4–2): Andreas Lindberg – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Billy Berntsson – Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Robert Mambo Mumba, Ari Freyr Skulason (Arash Bayat 82) – Johan Patriksson (Benny Matsson 89), Hannes Sigurdsson.

Halmstad (4–4–2): Markus Sahlman – Jesper Westerberg, Tomas Zvirgdauskas (Ajsel Kujovic), Peter Larsson, Mikael Rosén-Martin Fribrock, Sebastian Johansson, Andreas Johansson, Marcus Olsson (Anel Raskaj 46) – Anselmo, Emir Kujovic (Magnus Arvidsson 75).