2005-07-03

Konsten att förlora -praktik 12

Nostalgi
Typ av förluster: den förra veckan och den nästa vecka
Psykologisk mekanism: klyvning (regression)
Beskrivning: Det var bättre förr.
  Förr kan betyda allt från 1958 fram till för två år sedan. Bättre kan betyda allt fån SM-guld till "inte så illa som nu i alla fall." Det kan syfta på ditt lag, passningsspelet, Fotbollen, gräset, ekonomin, din relation, passformen på jeans.
  Egentligen behöver man inte förklara mer. Det går att räkna upp hur mycket som helst. Förr var en stor stark större och tipsextra sände engelsk fotboll varje lördag. Förr var shortsen kortare och polisongerna längre. Förr var korvarna smala och kokta. Kevin Keegans hår var tjockt och svart.
  Att gräva ner sig i tipsextraromantik eller VM-historia kan påminna om statistik men skillnaden är stor: Statistikern håller sig till fakta. Nostalgikern talar om en förlorad känsla han eller hon tycker sig minnas .
  Känslan av att nästa seger bara var 90 minuter bort, att klubblojaliteten var större före Bosman, att det aldrig var gräl de första åren.
  Att världen var en gräsplan där du kunde springa dig till alla dina mål.

Hela listan

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Rätten till alla texter på Konsten att förlora tillhör upphovsmannen. All vidareanvändning i kommersiellt syfte är förbjuden. – Jag stämmer arslet av dig. Bara så du vet.